Kontaktný elektrický gril Catler GR 8030

Ak hľadáte elektrický gril, ktorý má väčšiu grilovaciu plochu a spája výhody kontaktného a barbecue grilovania, tak elektrický kontaktný gril Catler GR8030 si určite zaslúži vašu pozornosť. Vhodný pre viac členné rodiny alebo na grill party.

Grilovacia plocha s rozmermi 34×26 cm sa dá rozložiť na barbecue gril, takto vzniknú dve veľké platne vedľa seba 34×52 cm. Jedna rebrovaná a druhá hladká, čím získate všestranného grilovacieho pomocníka, ktorý ugriluje všetko, na čo máte práve chuť.

Rebrovaná grilovacia doska je vhodná na prípravu mäsa a hladká doska je ideálna pre prípravu vajíčok, palaciniek, zeleniny alebo ovocia.

 

Catler GR 8030 v otvorenom stave

Navigácia v článku

 

Catler GR8030 – Opis grilu

V zloženom stave pripomína objemnejší kufrík, ktorý sa však vždy dá efektne uskladniť, aby v domácnosti nezavadzal.

najlepší kontaktný elektrický gril - Catler GR 8030

Pravdepodobne najlepší kontaktný gril na trhu

Spodná časť grilu obsahuje tlačítko na uvoľnenie spodnej grilovacej platne, odnímateľnú misku na zachytávanie prebytočného tuku a šťavy, 30 minútový časovač so zvukovým signálom, tlačítko na prepínanie medzi stupňami Celsia/Fahrenheit, LCD displej, ovládač teploty a termostat. Na pravej bočnej strane je ukrytý prívodný kábel a ovládač na nastavenie sklonu spodnej dosky.

Na vrchnej časti grilu je umiestnené tlačítko na uvoľnenie vrchnej grilovacej dosky, tlačítko na ovládanie sklonu hornej dosky a rukoväť. Vrchná grilovacia platňa je rebrovaná a spodná je hladká.

Platne je môžné medzi sebou vymeniť.

Teplotný senzor

Zariadenie obsahuje inteligentný teplotný senzor ELEMENT IQ, ktorého úlohou je vyrovnávanie kolísajúcej teploty na grilovacích platniach. Senzor zariadi, že teplota grilu nepoklesne s pridaním chladených potravín na gril. Zároveň vplýva na rýchlosť grilovania, ktoré je takto vyššia a teplota je efektívnejšie využívaná. Počas zahrievania svieti na displeji HEATING, po zahriatí na požadovanú teplotu sa ozve zvukový signál.

Ovládanie teploty

Ovládač teploty umožňuje nastaviť teplotu od 160°C do 230°C. Z hľadiska bezpečnej prevádzky je gril vybavený funkciou automatického vypnutia po 1 hodine nečinnosti.

Obsahuje režimy:

  • LOW (160°C – 175°C) – nízka teplota, vhodná pre grilovanie ovocia, zeleniny alebo vajec
  • PANINY (180°C – 205°C) – na zapekanie sendvičov alebo paniny
  • SEAR (210°C – 230°C) – na prípravu grilovaných pochúťok z mäsa

Catler GR 8030 v otvorenom stave

Catler GR8030 – Technické špecifikácie

Rozmery grilu:430 × 380 × 180 mm
Rozmery platne:340 ×260 mm
Príkon:2400 W
Hmotnosť:8,76 kg
Rozsah termostatu:160 – 230 °C
Frekvencia / Napätie50Hz / 220 - 240V

Použité materiály

Vonkajšia časť grilu Catler GR 8030 je vyhotovená zo zliatiny ušľachtilých kovov a nerezovej ocele. Rukoväť je odliata z nerezovej ocele. Nepriľnavé grilovacie platne s povrchovou úpravou – Quantanium – obohatenou o titán, ktorý zaisťuje odolnosť proti poškiabaniu a minimalizuje potrebu tuku počas príprav pokrmov. Funkčné tlačítka, umiestnené na rôznych častiach zariadenia, sú z odolného tvrdeného plastu. Miska na zachytávanie prebytočného tuku alebo šťavy je tiež z tvrdeného plastu.

Platne sú odnímateľné, vhodné do umývačky riadu. Nehýbu sa, presne zapadajú na svoje miesta, čo umožňuje špeciálna tesniaca konštrukcia a tlačítka na uvoľnenie grilovacích platní zo zariadenia. Tento mechanizmus je dostatočne odolný a vyhotovený so zreteľom na časté používanie.

Konštrukcia grilu

Catler GR 8030 tvoria dve kontaktné platne s možnosťou rozloženia do barbecue polohy. Po stlačení poistky na ľavej strane zariadenia je platne možné rozložiť na barbecue gril. Ovládacie časti sa nachádzajú prevažne v spodnej časti grilu.

Výhodou je podsvietený LCD displej s dvoma režimami – modré svetlo znamená pohotovostný režim a oranžové svetlo – zahrievanie a následne pripravený na použitie.

K nadvihnutiu hornej dosky používajte výhradne rukoväť, inak hrozí nebezpečenstvo popálenia. Ak nesprávne vložíte odnímateľné grilovacie dosky do tela grilu, tak na displeji grilu sa po zapnutí objaví výstraha „INSERT PLATE“.

Catler GR 8030 rozložený na BBQ gril

Catler GR8030 – cena

Pomer cena/výkon je v tomto prípade veľmi dobre nastavený. Za relatívne prijateľnú cenu získate skutočne kvalitný kontaktný a zároveň BBQ gril s množstvom funkcií, vyhotovený z odolných materiálov. Cena je aktualizovaná ku dňu 14.8.2017. Tento model vás vyjde na 299 EUR.

Výhody a nevýhody

  • Riešenie 2v1 – kontaktný a barbecue gril
  • Členitý aj rovný povrch platne
  • Veľká grilovacia plocha
  • Senzor na vyrovnávanie kolísania teplôt
  • Grilovacie platne vhodné do umývačky riadu
  • Tesniaci systém, ktorý odnímateľné platne drží pevne na svojom mieste
  • Časovač so zvukovým signálom
  • Podľa recenzií na portály Heureka, tento gril odporúča 97 % zákazníkov, ktorí si ho zakúpil
  • Prístroj nie je vhodný na vonkajšie použitie
  • Krátka prívodná šnúra

 

Porovnanie elektrických grilov, ktoré sme už testovali, vám pomôže s výberom.

 

 

-Dougrilovania priatelia-

Zanechte odpověď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.